Monday, December 3, 2018

班兰煎青苔芝士蛋糕

Kek Belacan Lumut Cheese 班兰煎青苔芝士蛋糕


BAHAN2 KEK BELACAN:/班兰煎蛋糕材料
170g Butter /牛油
3 bj Telur/鸡蛋
50g Gula/糖
90g Tepung Gandum/面粉
1/3 tin Sekaya/j咖椰
1/3 tin Susu Pekat/炼乳
100g Horlicks/好立克
1 sb Gula Hitam/黑糖
100g Milo/美禄
250g Coklat Masakan/巧克力
Esen Vanilla /香草精

BAHAN2 KEK LUMUT:/青台蛋糕材料
170g Butter/ 牛油
3 bj Telur/鸡蛋
50g Gula/糖
90g Tepung Biskut Marie/玛丽饼粉
1 sb Tepung Gandum/面粉
1/3 tin Sekaya/咖椰
100g Horlicks/好立克
1/2 botol Pes Pandan/班兰香精

BAHAN3 KEK CHEESE:/芝士蛋糕材料
750g Cream Cheese/奶油奶酪
150g Gula/糖
3 bj Telur/鸡蛋
1st Esen vanilla香草精
2 sb Tepung Gandum/面粉

CARA2/做法:
1. Setiap lapisan kek di adun seperti biasa.
(pukul butter dan gula sehingga kembang, masukkan telur satu-persatu dan lain2 bahan). 
将牛油与糖打发,其它材料陆续加入
2. Kukus kek belacan 1 jam.
蒸班兰煎蛋糕1小时
3. Tuang adunan kek lumut & kukus 1 jam.
导入青苔蛋糕再蒸一小时
4. Tuang adunan kek cheese dan kukus 2 jam sehingga masak. 
倒入芝士蛋糕再蒸2小时


No comments:

Post a Comment